Vid stranden i Bodrum ligger detta trivsamma all inclusivehotell med ljuvliga vyer. Poolområdet är högt beläget med utsikt över hela bukten och ner på stranden. Restauranger och barer ser till att du är mätt och belåten och bjuder på bra service. Njut av lite egentid i spaavdelningen eller på gymmet medan barnen roar sig i barnklubben. Till centrum av Bodrum har du en kort promenad via strandpromenaden.
Poolen ligger vackert på terrassen framför hotellet. Här spenderar du sköna dagar med glada bad och god mat. Spektakulär utsikt över bukten och havet gör dagen ytterligare lite bättre. Sjunk ner en stund i jacuzzin mellan simturerna och njut av vackert väder och varmt vatten. För de små barnen finns en separat barnpool så de kan plaska på bekvämt djup. Du hittar både restaurangen och poolbar vid poolen för service och komfort. Får du tid på egen hand, unna dig en stund i hotellets spa där du kan få massage, bada i inomhuspoolen eller gå på gymmet.
Stranden ligger nedanför hotellet, det finns en tunnel under vägen som tar dig dit. Stranden är fint belägen i bukten och sanden är en blandning mellan sand och grus. Ta med dig en bra bok och slå dig ner på en av solstolarna och njut av dagen. En pir leder ut i vattnet om du vill hoppa direkt ut i djupare vatten eller bara solbada. Blir du sugen på något gott att dricka finns strandbaren nära.
Hotellets huvudrestaurang serverar alla måltider i bufféform och du får smaka på turkiska specialiteter och internationella favoriter. Starta dagen med en god frukost och avsluta kvällen med en god drink på terrassen där du njuter av vidsträcka vyer. À la carte-restaurangen är öppen för middag om du vill variera dig. Flera barer ser till att du slipper gå törstig eller sugen på något att äta mellan måltiderna. Lobbybaren är öppen dygnet runt och vid både poolen och stranden finns barer.
Strand- och turistområde med lokal trafik i Bodrum stad. Nivåskillnader och trappor inom hotellområdet.
Information om rumstyper saknas.
- Alla måltider serveras i bufféform
- Frukost från 07:00 till 10:00
- Sen frukost från 10:00 till 11:00
- Lunch från 12:30 till 14:00
- Turkiska pannkakor från 15:30 till 17:00 (säsongsbundet)
- Glass från 15:00 till 15:30 (säsongsbundet)
- Snacks från 15:30 till 17:00
- Kaffe, te och kakor från 17:00 till 18:00
- Middag från 19:30 till 21:30
- Middag i à la carte-restaurang 1 per vistelse (bokning krävs, drycker kostar extra, öppet från den 1 juni till 15 oktober)
- Midnattssnack från 23:00 till 23:30
- Lokala alkoholhaltiga och alkoholfria drycker från 10:00 till 00:00
- Minibar fylls på mot extra kostnad.
Du kommer att flyga till Bodrum. Denna flygning tar cirka 3 timmar och 45 minuter. Vid ankomst till flygplatsen möts du av reseledare eller lokal representant.
Det är möjligt att boka transfer i bokningsprocessen. Transfertiderna är enligt följande:
Guvercinlik - cirka 45 minuter
Torba - cirka 60 minuter
Bodrum - cirka 60 till 100 minuter
Gümbet - cirka 70 till 120 minuter
Gündogan, Türkbükü, Ortakent och Yalikavak - cirka 100 till 120 minuter
Ortakent - cirka 90 till 120 minuter
Bitez - cirka 90 till 120 minuter
Didim - ca 100 minuter från BJV flygplats och ca 140 minuter från ADB flygplats
Turgutreis - cirka 105 till 120 minuter
Güllük - cirka 30 minuter
Yaliciftlik - cirka 60 till 90 minuter
Huvudstad:
Huvudstaden är Ankara.
Tidsskillnad:
Turkiet är en timme före Sverige. Det vill säga, när klockan är 12 i Sverige, är den 13 i Turkiet.
Språk:
Det officiella språket är turkiska. Inom turistnäringen och storstäder talas mest engelska eller tyska.
Valuta:
Turkiska Lira (TL). På de flesta ställen kan du också betala med euro, men inte alltid till bästa kurs. Du kan växla svenska kronor och euro i alla banker, på de flesta växlingskontor och postkontor. Observera att du utöver uttagsavgifter som betalas till din svenska bank också betalar en uttagsavgifter på cirka 5% till den turkiska banken.
Dricks:
I Turkiet är det vanligt att man dricksar personalen för servicen. Lönerna i tjänstesektorn är låga och personalen förlitar sig ofta på dricks. I priser ingår inte dricks, eftersom det är något du själv väljer, och dricks-systemet är en del av kulturen. Vi uppmuntrar dig att följa och respektera denna sed och ge dricks till anställda i tjänstesektorn, som servitörer, städare, taxichaufförer, lokala guider, etc. På hotell, restauranger, kaféer etc. förväntas det att du ger ca 10% av totalkostnaden i dricks. Observera att på vissa platser ingår "serviceavgift" i notan, då förväntas du inte ge ytterligare dricks.
El:
Man använder 220 Volt i Turkiet, som i Sverige.
Vatten:
Vi rekommenderar att du bara dricker vatten på flaska, och aldrig från kranen. Samt att du är försiktig med isbitar, om inte dessa är gjorda av källvatten.
Mat och dryck:
Priserna är något lägre än i Sverige. En måltid kostar omkring 100 till 125 kr. Vin kostar lika mycket som i Sverige - vare sig det rör sig om importerade eller lokalt producerat vin. Importerad alkohol kan vara dyrare än det är i Sverige.
Mobiltelefon:
En svensk mobil fungerar även i Turkiet. Kontrollera eventuellt med din mobilleverantör om du är registrerad för internationell telefoni. Var försiktig med att använda dataroaming, eftersom det är mycket höga kostnader att använda detta i Turkiet. Det lönar sig ofta för att köpa ett telefonkort i Turkiet, om du vill ringa hem under semestern.
Transport:
Det är enkelt och billigt att ta sig runt på lokala minibussarna, "dolmus". Det står i vindrutan vart bussen ska och det är bara säga till chauffören när du vill hoppa av. Du betalar när du går på bussen. Bussen stannar ofta längs vägen. De bussar som går mellan städerna är av hög kvalitet och till mycket rimliga priser. Dessutom är det fortfarande billigt att ta en taxi i Turkiet, men försök att komma överens om ett fast pris innan resan startar. Vi rekommenderar också att du hyr en bil så att du kan ta dig runt på egen hand. Vi rekommenderar inte att du hyr motorcykel eller skoter.
Pass och visum:
Svenska medborgare behöver inte visum för resor som varar mindera än 3 månader i Turkiet. Ditt pass måste vara giltigt i minst sex månader efter hemresan. Reser du eller någon av dina medresenärer på ett utländskt pass eller har flera medborgarskap, ber vi dig kontakta den turkiska ambassaden i Stockholm på tel. 08-230 840 41 för eventuella visumregler.
Reseförsäkring:
Den offentliga sjukförsäkringen gäller inte i Turkiet. Därför är det oerhört viktigt att teckna en reseförsäkring när de reser på semester till Turkiet. Med reseförsäkring får du aktiv och professionell hjälp på plats om en olycka inträffar. Du kan också teckna en reseförsäkring genom Airtours.
Tips:
Vi rekommenderar att du läser UD: s till Turkiet på https://www.regeringen.se/uds-reseinformation/
Vaccination:
Du behöver inte vaccinera dig när du reser till Turkiet. Vi rekommenderar dig att kontakta en läkare.
Ramadan:
Ramadan spelar en viktig roll i turkisk kultur. Även om inte allt är stängt på turistorterna, är detta något man bör ha i åtanke om man besöker Turkiet under ramadan.