Sunis Efes Royal Palace Resort ligger cirka tre kilometer från det vackra Özdere. Här har du en privat strand precis utanför dörren och ett stort poolområde med solterrass - den ultimata platsen för avkoppling. Spa-anläggningen erbjuder olika avkopplings- och skönhetsbehandlingar för den som vill unna sig lite extra. För de som föredrar aktivitet finns ett toppmodernt fitnesscenter och möjlighet till olika sporter som bordtennis och beachvolleyboll. För de små finns en rolig miniklubb. När det gäller mat och dryck kan du njuta av en mångfald av smaker. Förutom det varierade bufféutbudet på huvudrestaurangen finns flera à-la-carte-restauranger och möjlighet att njuta av läckra snacks under dagen.
Hotellet har en fantastisk strand precis utanför och ett stort poolområde med solterrass, perfekt för sol och bad. Du kan sola på första parkett och alltid ha nära till mat och dryck när du behöver.
Barnen uppskattar poolerna med vattenrutschkanor men poolområdet erbjuder även lugnare badmöjligheter. Barnklubb (ej på svenska) finns om det behövs ytterligare aktivering. Wellnesscenter med bastu och hamam går också att hitta.
Hotellet erbjuder många matalternativ, inklusive à-la-carte-restauranger och läckra snacks under dagen. En kulinarisk upplevelse väntar på dig.
Sunis Efes Royal Palace Resort ligger cirka 3 km från det vackra Özdere och erbjuder en mängd faciliteter för avkoppling och underhållning. Utforska de omgivande områdena och njut av det bästa som regionen har att erbjuda.
Information om rumstyper saknas.
Alla måltider serveras i bufféform
* Frukost 07.00 - 11.00
* lunch 12.30 - 14.30
* middag 19.00-21.30.
* snacks 12.00 - 16.00
* turkiska snacks 12.30 - 16.00
* kaffe och kakor 10.00 - 0.00
* glass 10.00 - 0.00
* midnattssnack 00.00 - 05.00
* lokala (alkoholhaltiga och alkoholfria) drycker dygnet runt
* vissa importerade drycker dygnet runt
* en gång per vecka middag i à-la-carte-restaurangerna (ottomanska, italienska, mexikanska, japanska, fisk och internationella restauranger, bokning krävs).
* minibaren är fylld med vatten, läskedrycker och öl och fylls på dagligen.
Du kommer att flyga till Izmir eller Bodrum. Denna flygning tar cirka 3 timmar och 55 minuter. Vid ankomst till flygplatsen möts du av Airtours reseledare eller lokala representant.
Det är möjligt att boka transfer i bokningsprocessen.
Transfertider från Izmir är som följer:
Özdere - ca 60 minuter
Seferihisar - ca 75 minuter
Kusadasi - ca 90 minuter
Transfertider från Bodrum är följande:
Bodrum: ca 80 minuter
Gündogan, Türkbükü: ca 90 minuter
Bitez: ca 70 minuter
Didim: ca 100 minuter från BJV-flygplatsen och ca 140 minuter från ADB-flygplatsen.
Turgutreis: ca 110 minuter
Torba: ca 40 minuter
Guvercinlik: ca 25 minuter
Gümbet: ca 60 minuter
Kusadasi - ca 150 minuter
Özdere - ca 180 minuter
Gümüldür - ca 200 minuter
Huvudstad:
Huvudstaden är Ankara.
Tidsskillnad:
Turkiet är en timme före Sverige. Det vill säga, när klockan är 12 i Sverige, är den 13 i Turkiet.
Språk:
Det officiella språket är turkiska. Inom turistnäringen och storstäder talas mest engelska eller tyska.
Valuta:
Turkiska Lira (TL). På de flesta ställen kan du också betala med euro, men inte alltid till bästa kurs. Du kan växla svenska kronor och euro i alla banker, på de flesta växlingskontor och postkontor. Observera att du utöver uttagsavgifter som betalas till din svenska bank också betalar en uttagsavgifter på cirka 5% till den turkiska banken.
Dricks:
I Turkiet är det vanligt att man dricksar personalen för servicen. Lönerna i tjänstesektorn är låga och personalen förlitar sig ofta på dricks. I priser ingår inte dricks, eftersom det är något du själv väljer, och dricks-systemet är en del av kulturen. Vi uppmuntrar dig att följa och respektera denna sed och ge dricks till anställda i tjänstesektorn, som servitörer, städare, taxichaufförer, lokala guider, etc. På hotell, restauranger, kaféer etc. förväntas det att du ger ca 10% av totalkostnaden i dricks. Observera att på vissa platser ingår "serviceavgift" i notan, då förväntas du inte ge ytterligare dricks.
El:
Man använder 220 Volt i Turkiet, som i Sverige.
Vatten:
Vi rekommenderar att du bara dricker vatten på flaska, och aldrig från kranen. Samt att du är försiktig med isbitar, om inte dessa är gjorda av källvatten.
Mat och dryck:
Priserna är något lägre än i Sverige. En måltid kostar omkring 100 till 125 kr. Vin kostar lika mycket som i Sverige - vare sig det rör sig om importerade eller lokalt producerat vin. Importerad alkohol kan vara dyrare än det är i Sverige.
Mobiltelefon:
En svensk mobil fungerar även i Turkiet. Kontrollera eventuellt med din mobilleverantör om du är registrerad för internationell telefoni. Var försiktig med att använda dataroaming, eftersom det är mycket höga kostnader att använda detta i Turkiet. Det lönar sig ofta för att köpa ett telefonkort i Turkiet, om du vill ringa hem under semestern.
Transport:
Det är enkelt och billigt att ta sig runt på lokala minibussarna, "dolmus". Det står i vindrutan vart bussen ska och det är bara säga till chauffören när du vill hoppa av. Du betalar när du går på bussen. Bussen stannar ofta längs vägen. De bussar som går mellan städerna är av hög kvalitet och till mycket rimliga priser. Dessutom är det fortfarande billigt att ta en taxi i Turkiet, men försök att komma överens om ett fast pris innan resan startar. Vi rekommenderar också att du hyr en bil så att du kan ta dig runt på egen hand. Vi rekommenderar inte att du hyr motorcykel eller skoter.
Pass och visum:
Svenska medborgare behöver inte visum för resor som varar mindera än 3 månader i Turkiet. Ditt pass måste vara giltigt i minst sex månader efter hemresan. Reser du eller någon av dina medresenärer på ett utländskt pass eller har flera medborgarskap, ber vi dig kontakta den turkiska ambassaden i Stockholm på tel. 08-230 840 41 för eventuella visumregler.
Reseförsäkring:
Den offentliga sjukförsäkringen gäller inte i Turkiet. Därför är det oerhört viktigt att teckna en reseförsäkring när de reser på semester till Turkiet. Med reseförsäkring får du aktiv och professionell hjälp på plats om en olycka inträffar. Du kan också teckna en reseförsäkring genom Airtours.
Tips:
Vi rekommenderar att du läser UD: s till Turkiet på https://www.regeringen.se/uds-reseinformation/
Vaccination:
Du behöver inte vaccinera dig när du reser till Turkiet. Vi rekommenderar dig att kontakta en läkare.
Ramadan:
Ramadan spelar en viktig roll i turkisk kultur. Även om inte allt är stängt på turistorterna, är detta något man bör ha i åtanke om man besöker Turkiet under ramadan.