Barnfamiljer trivs på detta fräscha hotell där badmöjligheterna inte tar slut i första taget. Pooler, barer, aktiviteter och avslappning. Det mesta du önskar finns inom hotellets gränser. Hotellet består av tre olika byggnader, varav en på andra sidan en liten väg, med rum i alla delar. Stranden ligger i närheten för salta dopp mellan rikliga måltider.
Runt de stora poolerna väljer du enkelt din favoritsolstol under parasollerna medan de små busar i barnpoolerna med rutschkanor och vattenleksaker. Även de stora är välkomna i rutschkanorna. Vill du hålla dig undan från solen finns en inomhuspool, hamam och spa. Vill du i stället vara aktiv, rekommenderas hotellets vattengympa eller vattenpolo. Törsten släcks enkelt i närmaste bar.
På stranden ligger du och latar dig under parasollerna på en solstol när du inte svalkar dig i vågorna. Där finns också möjlighet till strandsport så som beach volley, och strandbaren serverar drycker och snacks så törsten hålls i schack. Konaklistranden är nästan 10 km lång och relativt bred. Sanden är mestadels fin men grovkornig sand, grus och klippor förekommer. Från vissa rum måste en mindre väg korsas för att komma till stranden.
När hungern kommer krypande, finns stort urval att välja bland. Huvudrestaurangen serverar måltiderna i bufféform och dryck finns i fem barer, både på stranden, i lobbyn och däremellan. En kväll i veckan ingår à la carte-middag, välj mellan italienskt, fisk, kinesiskt eller mexikanskt. À la carte-restaurangerna ligger i trädgården intill stranden, och man går dit över en liten väg. Minimarket finns.
Frukost-, lunch- och middagsbuffé i hotellets huvudrestaurang. Till lunch och middag serveras lokalt vin, öl, läsk och mineralvatten från fat samt lokala spritsorter.
Hotellet ligger i ett hotellområde, ca 500 m från Konakli centrum. Mindre väg leder genom hotellområdets tre byggnader. Shoppingcentrum finns i Konakli och ett par butiker på vägen dit. In till Alanya är det ca 12 km. Lokala minibussar går till dit och hållplats finns nära hotellet. På stranden finns möjlighet att köpa snacks.
Alla måltider är buffé
* Frukost 07.00 - 10.00
* Sen frukost 10.00 - 10.30
* Gozleme 11.00 - 16.00
* Glass 11.00 - 18.00
* Kaffe & kaka 11.00 - 18.00
* Mellanmål 12.00 - 16.30
* Lunch 12.30 - 14.00
* Middag 19.00 - 21.00
* Midnattssnack 00.00 - 07.00
* Lokala alkoholfria drycker 24/7
* Minibar fylls på vid ankomst med vatten, läsk och juice och fylls på dagligen
1x per vistelse på minst 7 nätter gratis middag på à la carte-restaurang (turkisk, italiensk, kinesisk, fisk), reservation krävs
Du flyger till Antalya. Denna flygning tar ca 4 timmar. Vid ankomst till flygplatsen möts du av reseledare eller lokal representant.
Det är möjligt att boka en transfer i bokningsprocessen. Transfertiderna från Antalya är följande:
Antalya Lara - 30 till 90 minuter
Antalya Kundu - 30 till 95 minuter
Antalya - 30 till 95 minuter
Belek - 45 till 120 minuter
Side - 60 till 120 minuter
Kemer - 90 till 150 minuter
Alanya - 120 till 240 minuter
Transfertider från Gazipasa är som följer:
Alanya - 60 till 120 minuter
Side - 120 till 240 minuter
Huvudstad:
Huvudstaden är Ankara.
Tidsskillnad:
Turkiet är en timme före Sverige. Det vill säga, när klockan är 12 i Sverige, är den 13 i Turkiet.
Språk:
Det officiella språket är turkiska. Inom turistnäringen och storstäder talas mest engelska eller tyska.
Valuta:
Turkiska Lira (TL). På de flesta ställen kan du också betala med euro, men inte alltid till bästa kurs. Du kan växla svenska kronor och euro i alla banker, på de flesta växlingskontor och postkontor. Observera att du utöver uttagsavgifter som betalas till din svenska bank också betalar en uttagsavgifter på cirka 5% till den turkiska banken.
Dricks:
I Turkiet är det vanligt att man dricksar personalen för servicen. Lönerna i tjänstesektorn är låga och personalen förlitar sig ofta på dricks. I priser ingår inte dricks, eftersom det är något du själv väljer, och dricks-systemet är en del av kulturen. Vi uppmuntrar dig att följa och respektera denna sed och ge dricks till anställda i tjänstesektorn, som servitörer, städare, taxichaufförer, lokala guider, etc. På hotell, restauranger, kaféer etc. förväntas det att du ger ca 10% av totalkostnaden i dricks. Observera att på vissa platser ingår "serviceavgift" i notan, då förväntas du inte ge ytterligare dricks.
El:
Man använder 220 Volt i Turkiet, som i Sverige.
Vatten:
Vi rekommenderar att du bara dricker vatten på flaska, och aldrig från kranen. Samt att du är försiktig med isbitar, om inte dessa är gjorda av källvatten.
Mat och dryck:
Priserna är något lägre än i Sverige. En måltid kostar omkring 100 till 125 kr. Vin kostar lika mycket som i Sverige - vare sig det rör sig om importerade eller lokalt producerat vin. Importerad alkohol kan vara dyrare än det är i Sverige.
Mobiltelefon:
En svensk mobil fungerar även i Turkiet. Kontrollera eventuellt med din mobilleverantör om du är registrerad för internationell telefoni. Var försiktig med att använda dataroaming, eftersom det är mycket höga kostnader att använda detta i Turkiet. Det lönar sig ofta för att köpa ett telefonkort i Turkiet, om du vill ringa hem under semestern.
Transport:
Det är enkelt och billigt att ta sig runt på lokala minibussarna, "dolmus". Det står i vindrutan vart bussen ska och det är bara säga till chauffören när du vill hoppa av. Du betalar när du går på bussen. Bussen stannar ofta längs vägen. De bussar som går mellan städerna är av hög kvalitet och till mycket rimliga priser. Dessutom är det fortfarande billigt att ta en taxi i Turkiet, men försök att komma överens om ett fast pris innan resan startar. Vi rekommenderar också att du hyr en bil så att du kan ta dig runt på egen hand. Vi rekommenderar inte att du hyr motorcykel eller skoter.
Pass och visum:
Svenska medborgare behöver inte visum för resor som varar mindera än 3 månader i Turkiet. Ditt pass måste vara giltigt i minst sex månader efter hemresan. Reser du eller någon av dina medresenärer på ett utländskt pass eller har flera medborgarskap, ber vi dig kontakta den turkiska ambassaden i Stockholm på tel. 08-230 840 41 för eventuella visumregler.
Reseförsäkring:
Den offentliga sjukförsäkringen gäller inte i Turkiet. Därför är det oerhört viktigt att teckna en reseförsäkring när de reser på semester till Turkiet. Med reseförsäkring får du aktiv och professionell hjälp på plats om en olycka inträffar. Du kan också teckna en reseförsäkring genom Airtours.
Tips:
Vi rekommenderar att du läser UD: s till Turkiet på https://www.regeringen.se/uds-reseinformation/
Vaccination:
Du behöver inte vaccinera dig när du reser till Turkiet. Vi rekommenderar dig att kontakta en läkare.
Ramadan:
Ramadan spelar en viktig roll i turkisk kultur. Även om inte allt är stängt på turistorterna, är detta något man bör ha i åtanke om man besöker Turkiet under ramadan.